Har du et køleskab, en fryser, en opvaskemaskine, en ovn eller andet udstyr i rustfrit stål? Så har du sikkert også på ét eller andet tidspunkt ærgret dig over, at du eller andre har fået sat fedtede fingre på den fine, skinnende belægning.

Hvordan fjerner man fedtfingre fra rustfrit stål?

Som du sikkert har opdaget, går pletterne ikke væk ved almindelig afvaskning med sæbe og vand (snarere tværtimod) – men heldigvis er der et smart trick, der får dine hvidevarer til at se ud som om de er spritnye.

Sådan fjerner du pletter fra rustfrit stål

Det bedste er, at du ikke engang behøver at købe dyre og giftige renseprodukter som fx pudsemiddel eller pudsecreme. Du har sandsynligvis alt dét, du skal bruge, derhjemme i forvejen.

Du skal bare bruge 5 ting:

● alm. husholdningseddike
● en karklud
● en fnugfri klud (bomuld eller lignende)
● olivenolie eller rapsolie
● koldt vand

1) Gør karkluden våd med vand og vrid den godt, så den bare er let fugtigt. Dyp derefter den fugtige klud i eddiken.

2) Vask den rustfri stålflade godt af med eddikekluden, så fedtpletterne opløses og overfladen bliver ren og ensartet at se på.

3) Tør nu hele overfladen med den fnugfri klud, så der ikke er noget eddikeopløsning tilbage.

4)Til sidst fugter du den samme fnugfri klud med olivenolie eller rapsolie og gnider olien godt ind i overfladen.

Værsågod! Nu skinner overfladen igen, som var produktet helt nyt – og dine gæster vil med garanti være imponerende over, hvor flot du er i stand til at holde dit køleskab, mikrobølgeovn, fryser, vaskemaskine, ovn, el-kedel og hvad du ellers har fjernet fedtede pletter fra.