Med vores guide er du sikker på at få perfekt blødkogte æg hver eneste gang – uanset hvor store eller små æggene er.

Tip: Vi anbefaler, at du tager æggene ud af køleskabet en halv til en hel time inden de skal koges. På den måde minimerer du risikoen for, at de revner undervejs.

Blødkogte æg – kogetid og guide

Der findes én skudsikker måde at få perfekte, lækre blødkogte æg på, uanset om du bruger gaskomfur, almindeligt komfur eller induktionskomfur – og den får du her. Det har ingen betydning for kogetiden, om æggene er små, mellemstore eller store:

1) Brug en gryde eller kasserolle med tyk bund – den tykke bund hjælper med til at holde temperaturen jævn. Gryden skal være så stor, at de æg, du koger, ikke kommer til at ligge oven på hinanden. Du skal ikke lægge æggene i gryden endnu.

2) Fyld koldt vand i gryden – cirka 1½ – 2 centimeter. Læg så et tætsluttende låg på gryden, sæt den på komfuret og skru helt op for varmen.

3) Vent et par minutter til vandet i gryden koger helt. Nu lægger du forsigtigt dine æg direkte ned i det spilkogende vand. Hvis du ikke kan lide at få fingrene for tæt på det varme vand, kan du lægge et æg ad gangen på en spiseske og bruge den til forsigtigt at føre æggene ned i vandet.

4) Læg låg gryden igen og skru kogepladens temperatur ned på den mellemste varmeindstilling. Nu skal du lade æggene koge i præcis 6 ½ minut – hverken mere eller mindre.

5) Når der er gået 6 ½ minut, tager du gryden af komfuret og hælder iskoldt vand fra vandhanen over æggene i gryden i 30 sekunder.

Nu er æggene klar til servering – perfekt blødkogt.